Fördelarna med att använda ansiktsoljor

Varför ska man egentligen använda en ansiktsolja? Vi har fått frågan hur våra ansiktsoljor skiljer sig från en ansiktskräm och vad dess fördelar är. En ansiktsolja har egentligen samma effekt som en ansiktskräm, med skillnaden att den är i oljeform. Ansiktsoljor är vattenfria och består av vegetabiliska oljor och många gånger även tillsatta eteriska oljor som ska ge olika effekter på huden.

Alla våra ansiktsoljor och serum kan användas ensamma eller tillsammans med någon av våra cremer. Oljorna skyddar mot kyla och torr luft när de används ensamma. För att tillföra fukt lägger du oljan på fuktad hud; på det sättet binder oljan kvar fukten till huden.

Fördelen med en ansiktsolja gentemot en ansiktskräm är att den inte behöver innehålla emulgeringsmedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser.

En vanlig missuppfattning är att ansiktsolja känns fet på huden och ger ett glansigt intryck, vilken den sällan gör. Ansiktsolja har en förmåga att absorberas av huden och istället göra den sammetslen, mjuk och följsam. Eftersom ansiktsolja inte innehåller vatten passar den perfekt under årets kalla månader eftersom den inte kan frysa på huden och göra att den känns torr och stram.

Hur använder man en ansiktsolja? En eller två droppar på lätt fuktad hud. Massera in precis som din vanliga hudcreme. Vissa flaskor doserar lite, så man kan behöva mer, men ta inte för mycket. Olja fungerar både som dagcreme, nattcreme eller som extra serum under din vanliga dagcreme. Om olja används under eller tillsammans med en creme skyddar den huden mot torr luft.

Oljorna är rika på de essentiella fettsyrorna, omega 3, 6 och 9, som gör huden mjuk och smidig. För fet hud hjälper olja till att balansera hudcellernas fett så att huden slutar överproducera hudfett, som gör huden blank. På torra eller skadade områden hjälper oljornas egenskaper till att återfukta huden och skapa en skyddande barriär mot yttre negativ påverkan.