5 tips på hur du tar hand om vårhuden

Nu skall vi göra huden redo att möta våren och sommaren. Nu söker vi solen och värmen. Det blir som att byta kläder i garderoben. Från vinterkläder till sommarkläder, från tjockare kläder till tunnare kläder. Dessutom känner man kanske att man vill kickstarta huden för att känna och se att huden återfår lyster och fräschör.

1. Peeling

För att damma av vinterhuden görs en grundlig peeling med efterföljande djuprengörande ansiktsmask. Vår Face Scrub och Deep Cleansing Face Mask är utmärkta för att göra det jobbet. Masken innehåller grön lera och är ordentligt verksam. Peelingen hjälper dig ta bort gamla, torra och trista hudceller från hudytan och de lämnar plats åt en mjuk, jämn och fin hud med lyster. När du peelar, lägg gärna en ögoncreme, som vår Eye Cream, runt ögonen för att även den delen skall få lite extra omhändertagande.

2. Morotsolja för extra näringsboost

Efter du har peelat kan huden i ansiktet behöva extra näring för att må bra. Arbeta med vår morotsolja, Carrot Oil, som extra support till din ansiktscreme till natten under en tid för att ge ansiktshuden just den där boosten av näring som den vill ha.

3. Se över din dagcreme

Att se över vilken dagcreme du har är också ett bra tips eftersom ju längre fram på våren och försommaren vi kommer, desto mindre fett behöver många. Vår fuktcreme, Moisturising Face Cream, är en utmärkt creme till sommaren. Den ger mycket fukt och lite mindre fett.

4. Sov med en ansiktsmask

Skulle du vara i behov av en fuktkur så rekommenderar jag verkligen att använda vår fuktmask, Moisturising Face Mask. Den är verkligen helt fantastisk. Lägg ett lager och sov med den. Skölj av den på morgonen och du kommer att häpna över hur fuktmättad din hud kommer att vara. Man kan naturligtvis även göra med den som andra masker; lägg på den, låt sitta i 10-15 minuter och skölj sedan av den.

5. Var försiktig med solen

Tänk på att inte utsätta huden för allt för mycket sol, särskilt nu efter de mörka vintermånaderna!

…Och du, glöm inte att stanna upp, andas och njut av alla de dofter, allt syre och allt ljus som nu nalkas.

Vilka är era bästa tips för vårhuden? Hur gör ni?

Maila mig med era tips så skall jag presentera dem i ett senare inlägg. Kanske skickar jag ut ett resekit till en av er som kommer med tips 😉

varhuden