Intervju: Inger Swensson på Föllinge

inger

Inger Swensson är VD hos oss på Föllinge Produkter och har jobbat med företaget sedan 1992. Hon är även daglig ledare i fabriken och säkerställer att våra produkter tillverkas så naturligt som möjligt. Inger kommer själv från trakten, och driver även ett åkeri tillsammans med familjen. Hon är ekonom i grunden och arbetade på Föllinge-Krokoms kommun i 13 år efter avslutad skolgång. Hon har alltid värnat för området och naturen.

När började ditt intresse för ekologisk hudvård?
Intresset började tidigt när jag blev upplyst om fördelarna med ekologisk hudvård. Det är naturligare för kroppen och ger fantastiska resultat som både lyster och välmående. Föllinge Produkter har varit verksamma ända sedan 1985 och arbetat nära naturen, alltid med målet att ta fram hudvård som är bra för både miljö, människa och natur. Det har varit en spännande resa under alla dessa år, och svenskarnas intresse för ekologiska produkter har ökat enormt. Det är en mycket positiv utveckling.

Ekologiskt som benämning är inget skyddat begrepp – hur vet man att den hudvård man handlar verkligen är ekologisk?
Det stämmer att ordet ekologisk i sig inte är skyddat – men det finns olika certifieringar att titta efter för att säkerställa att produkten man köper verkligen är ekologiskt tillverkad.

Under 2013 trädde en ny lagändring i kraft inom EU. Den innebär en kraftig skärpning vid tillverkning av kosmetik-produkter. På Föllinge har vi dessutom sedan tidigare genomgått en frivillig ekologisk certifiering av organisationen Natrue. Natrue-symbolen är ytterligare en garanti för dig som handlar att produkten är så naturlig den kan bli och något att hålla utkik efter.

Dela med dig av dina tre bästa tips för att må bra!

  • Stressa inte – det är varken bra för kropp eller själ.
  • Är nyttigt  – maten vi stoppar i oss påverkas mer än vad du tror. Glöm inte frukt och grönt – passa på nu under vår och sommar när det finns gott om närproducerade varor att få tag på.
  • Motionera – att röra på sig ger dig extra energi i vardagen och säkerställer att du kan njuta mer av livet.