Tea tree gel – första hjälpen i sommar!

Tea Tree Gel är en utmärkt produkt som bör finnas med i varje familjs sommarapotek. Den aloe vera-baserade gelen är lite av en första hjälpen- produkt. Med sin lugnande bas av aloe vera och de eteriska oljorna av tea tree och lavendel är den perfekt till solsveda, små sår och myggbett. Prova den också vid acne, munsår eller om du bränt dig på brännässlor.

Gelen har funnits hos oss i många år och utvecklades som en del av en serie produkter med tea tree olja i. Tea tree olja är en eterisk olja som fick sitt genomslag under 1990-talet. Den utvinns ur bladen på ett speciellt träd som framförallt växer i Australien. Bladen har historiskt sett använts av urinnevånarna i landet och de gjorde både te och omslag av bladen. Dess antiseptiska och läkande förmåga var känd av dem i generationer. Undersökningar gjordes redan på 1920 talet och man fann då att oljan var kraftigt antiseptisk men den hade inte irritationsegenskaperna som dåtidens antiseptiska preparat hade.

Oljan destilleras och säljs dels outspädd men också i den serie av produkter som vi tagit fram. Serien underlättar användningen genom att den outspädda oljan är oerhört koncentrerad och onödigt kraftig att lägga på huden. I de färdiga produkterna har vi använt oljan men också andra råvaror som på olika sätt förstärker effekten och skyddar huden.

I vårt junierbjudande har vi 10% rabatt på Tea Tree Gel. Se även hela vår Tea Tree-serie på Natureofsweden.se.

[Foto på Tea Tree-serien ovan från vårt samarbete med bloggerskan Stina Nilsson]

Glad sommar på er!