Intervju: Bloggerskan Stina Nilsson på stinastillvaro.se

Under våren har vi varit mycket glada över att inleda ett samarbete med bloggerskan Stina Nilsson som står bakom bloggen Stinas tillvaro. Stina har varit med och tagit fram nya foton på våra ekologiska produkter, som hon fotograferat både hemma i Stockholm och vid hennes sommarhus på Gotland.

Stina, varför började du att blogga?

Jag började blogga redan när jag var 17 år, mer som ett dagboksformat. Men sen insåg jag efter några år att bloggen som plattform passade perfekt för att samla mina största intressen på en och samma plats: skrivandet, fotograferandet och pysslandet – det kreativa skapandet. Det är en bra samlingsplats och uttrycksform för det jag gillar att göra och berätta om.

Du har känt till Föllinge sedan barnsben?

Jag växte själv upp i Norrland, precis kring Föllingeområdet, och har även gått i skolan i byn. Föllinges produkter har på något sätt hängt med under hela min barndom – tea tree oljan har alltid funnits någonstans i periferin. Det var först på senare år som jag själv skaffade mig ett intresse för produkterna på nytt.

Föllinge har utvecklats sedan det att jag var barn. Förr kändes det mer som att produkterna var menade för den inbitna i hälsoprodukter. Idag ser vi en ekologisk trend i samhället, och allt fler blir medvetna om produkterna vi använder. Föllinge tilltalar en större målgrupp idag, och det tycker jag om. Mina ögon har öppnats upp för varumärket på nytt.

stinastillvarofalt

Varför väljer du ekologiskt?

Jag gillar att tänka ekologiskt, både med maten som jag stoppar i kroppen, och med hudvården som ju också är så pass nära inpå kroppen. Jag gillar också att stötta en verksamhet som kommer från en mindre ort. Jag vet själv att det är tufft att driva företag på landsbygden, och det är härligt att Föllinge funnits med så länge.

Vi tog kontakt med dig efter det att du själv skrivit om oss och våra produkter på din blogg tidigare i år då vi tilltalades av dina fotografier. Vad tänkte du när vi hörde av oss och undrade om vi skulle inleda ett samarbete?

Jag blev jättesmickrad, det var jättekul att ni hörde av er. Jag är väldigt ny på det här men har länge drömt om att driva ett mindre företag. Jag är själv kommunikatör i grunden. Det kändes bra att bli kontaktad av ett företag med bra grundvärderingar med en fråga om ett samarbete, något man kunde stå för. Jag tycker att vi haft ett bra samarbete där vi fungerat som jämlika parter. Slutresultatet är dessutom något jag är stolt över!

Var hittade du inspirationen bakom de fotografier du har tagit till oss?

Det är svårt att säga hur jag tänkte med kompositionen, det kommer mer intuitivt för mig. Jag började intressera mig för fotografi på allvar under gymnasiet när en fotolärare uppmuntrade mig och sa att jag hade ett fotografiskt öga, och kanske är det så. För just Föllinges del tänkte jag mycket på färgerna och ljussättningen. Produkterna i sig är ganska mörka, och då ville jag behålla den murriga känslan. Det blandade jag med naturliga element som växter och bark för att mjuka upp intrycket. Jag tror att det är vad man är ute efter när man tänker ekologiskt – en mjuk känsla.

Stinas favoritprodukt från Föllinge är morotsoljan, eftersom hon själv har torr hud och känner att den kommer ner i huden och verkligen hjälper.

Stinas favoritprodukt från Föllinge är vår morotsolja, eftersom hon själv har torr hud och känner att den passar bra till det mesta och ger huden en boost. FOTO: Stina Nilsson.

Vad använder du för kamera?

Jag har en vanlig systemkamera, en Canon EOS 500D. Den har hängt med nu redan i en 6-7 år! Jag är lite sugen på att ta nästa steg till en ny kamera. Snart så.

Berätta, vad kan vi läsa om i din blogg framöver?

Just nu är mitt stora intresse att fixa i trädgården så det blir en del inslag av det i bloggen. Sen har vi nyligen köpt sommarhus ute på Gotland därifrån min pojkvän kommer, så det blir mycket Gotlandsfokus och inredningstips från huset just nu också. I sommar gifter vi oss och det finns en hel del om bröllopsplaneringen på bloggen just nu. Sen skriver jag alltid om pyssel och hantverk i olika former – mycket do-it-yourself-projekt. Kreativitet står alltid i fokus.

Vi tackar Stina för början på ett fantastiskt bra samarbete, och önskar samtidigt stort grattis till det stundande bröllopet!

stinastillvarogotland