4 handfasta tips för mjuka hösthänder

Nu är hösten på ingång, med brandröda löv, svalare temperaturer och torrare luft. Hela kroppen kan behöva en extra boost för att klara av temperaturskillnaderna, inte minst våra händer. Torra händer är något som många av oss besväras av, särskilt på höst- och vinterhalvåret. Vi har därför sammanställt våra bästa tips för att hålla dina händer mjuka och glada i höst.

1. Skrubba händerna
Skrubba dina händer för att avlägsna döda hudceller och få igång blodcirkulationen i fingrarna. Du kan även passa på att skrubba ömt på nagelbanden för att stimulera nagelväxten. Använd en body scrub för att skrubba händerna 1-2 gånger i veckan för att hålla dem mjuka och lena.

2. Smörj in händerna
Glöm inte bort att smörja in händerna så att de inte blir torra i kylan. Gör det till en vana att ta på en fet handkräm när du vaknar, och smörj sedan in dig under dagen när du utsätter händerna för yttre påfrestningar; som kalla utomhustemperaturer, diskning eller handtvätt.

Hela september har vi 10 % rabatt på vår Hand Cream. Den innehåller ringblomma, vars lugnande och läkande egenskaper är känd sedan länge. Vi har kombinerat den med vegetabiliska oljor som mjukgör och skyddar. Utmärkt till torra och nariga händer

3. Använd vantar när det är kallt
Glöm inte att skydda dina händer från kyla när du är ute på höstpromenad, inte minst om du bär på mycket i händerna. Sätt på dig ett par vantar så fort du går ut.

4. Gör en egen handkur
Blanda lite olivolja med några droppar citron och din vanliga handkräm och smörj in händerna på kvällen. Sätt sedan på dig bomullsvantar och tillåt kurblandningen att verkligen sjunka in i huden under tio minuter. Händerna kommer tacka dig för din omvårdnad.

hand_cream2

Foto: Stina Nilsson