5 tips på hur du tar hand om hösthuden

Torr luft både ute och inne, stress och temperaturförändringen som sker från sommar till höst är alla anledningar till varför huden under hösten ändrar karaktär. Huden kan ha problem med att anpassa sig till växlingen mellan sommaren och hösten, det vill säga jämn temperatur och mindre stress som övergår till kyligare väder och torr inomhusluft.

När de kalla höstvindarna sveper in är det lätt att glömma bort huden – den kommer trots allt att vara övertäckt den närmaste tiden. Resultatet är uttorkad hy som dessutom, med slarvig rengöring och fel hudvårdsprodukter, lätt får blemmor och utslag.

Höstens ankomst kräver att du ger din hud lite extra vård, reparerar solskador och boostar den inför vinterns hårda förhållanden. Innesittande bland papperstravar och elektriska apparater dränerar huden på fukt. För att förebygga problem kan man dricka mycket vatten och äta mat med rätt fetter, som linfrö, avokado och lax, liksom minska på kaffe- och tedrickande. Huden speglar mycket hur vi mår på insidan. Men naturligtvis är det viktigt att du använder rätt produkter för din hy och att du använder dem på rätt sätt.

Lite praktiska tips för att hålla huden strålande vacker.

1. RENGÖR ANSIKTET
Rengöring är grunden till all hudvård. Tänk på att när du skall ut på morgonen och det är kallt ute så undvik att tvätta av dig. Det skyddande sebumlager som bildats under natten är ditt bästa grundskydd för kyla, blåst och torr luft. Använd rengöring med bra återfettning så underlättar du för huden att balansera sig. Cleansing Lotion är framtagen med ricin- och olivolja som grund. Den löser också make up effektivt.

2. INVESTERA I EN HANDCREME
Vi glömmer ofta våra händer när det kommer till hudvård, och ändå är våra händer lika utsatta för kyla och vind som vårt ansikte. Då händerna lätt blir torra och spruckna under hösten, se till att du investerar i en skyddande handcreme som ger näring och fukt. Vår Hand Cream innehåller dessutom ringblomma som är känd för sina lugnande och läkande egenskaper.

3. EXFOLIERA MED EN OLJEBASERAD SKRUBB
Sol och klor kan göra huden torr och fjällig, så rivstarta den nya säsongen med en helkroppspeeling. En oljebaserad skrubb tar bort döda hudceller samtidigt som den återfuktar. Gör det till en vana och skrubba kroppen varje vecka – du kommer få en silkeslen hud på nolltid!

4. BYT UT DIN CREME
När luften blir torrare, behöver din hud en intensivare fuktcreme. Lotions är lätta och passar väldigt bra på sommaren, medan rikare cremer är idealiska för att skydda och återfukta huden under vintern. En bra creme kommer att ge huden en bra barriär samtidigt som den tillför fukt. Vår Nourishing Face Cream eller Repairing Face Cream är 2 utmärkta val av cremer. Båda är rika på näringsämnen och fuktämnen. Den senare innehåller dessutom parakrasse som visat sig effektiv vid cellförnying, alltså en anti age växt.

5. ANVÄND ETT OLJESERUM
Som en extra boost för ditt ansikte kan ett oljeserum vara lösningen. Den har förmågan att tränga ned i huden och förse den med värdefulla näringsämnen, samtidigt som den bidrar till en ordentlig skyddsbarriär för det ömtåliga ansiktet.

Du kan använda oljeserumet i kombination med en vanlig dag- eller nattkräm. Man använder bäst sitt oljeserum genom att klappa in några droppar på en rengjord och fuktad hy, både morgon och kväll.