Hudvårdsrutin: grunden till god hudvård är rätt rengöring

Huden är vårt största organ och speglar hur vi mår både på insidan och utsidan. Det är en härlig känsla när hyn i ansiktet känns mjuk, fuktad och har lyster. Gör det därför till en god vana att följa en bra hudvårdsrutin, för att ta hand om din hy både på kort och lång sikt. En god hudvårdsrutin börjar alltid med rätt rengöring.

En god rengöring utgörs av en kombination av rengöringsprodukter och ansiktsvatten som du använder morgon och kväll. När huden är väl rengjord kan den bättre tillgodogöra sig de efterföljande vårdande produkterna eftersom dessa då har lätt att tränga ner i huden, återfukta och reparera.

Hoppa över tvålen – använd en skonsam rengöringsprodukt

Vanlig tvål täpper till porerna, torkar ut huden, gör att den åldras snabbare och får ett sämre skydd. Om överskottsfett inte kan komma ut bildas kvisslor och plitor.

Istället för tvål kan du använda en mild rengöringskräm eller rengöringsgel. Föllinges Cleansing Lotion masseras in och sköljs av med vatten. Rengöringsprodukten löser effektivt make-up och orenheter utan att torka ut huden. Föllinges Cleansing Gel är ansiktsrengöring i geleform; anpassad för fet och blandad hy. Rengöringsgelén är mycket skonsam för känslig hud, och helt baserad på ekologisk aloe vera. Även denna masseras in och sköljs av med vatten.

Ta bort ögon make up med bomullsrondell

Huden runt ögonen är extra känslig. För att ta bort ögon make up, lägg lotion eller gel på en bomullsrondell och rengör.

Använd ansiktsskrubb en gång i veckan

En skonsam peeling hjälper till att ta bort döda hudceller och förbereder huden för efterkommande produkter. Det hjälper även huden att bli sammetslen och få en mjuk framtoning. Testa Föllinges Face Scrub som doftar fräscht av lime och ylang ylang.

Ge huden en intensivbehandling – testa en rengörande ansiktsmask

Djuprengörande ansiktsmasker hjälper till att rengöra ansiktets porer på djupet, och passar både för män och kvinnor. De aktiva ingredienserna är djupgående och passar inte i vanliga ansiktskrämer för användning dagligen. Föllinges Cleansing Face Mask innehåller grön lera från Frankrike och är rik på mineraler och spårämnen. Den är mycket effektiv utan att vara uttorkande. Kan ge en lite pirrande känsla i huden första minuterna efter applicering. Kan användas någon gång i månaden för en extra djup rengöring.

Avsluta alltid rengöringen med ansiktsvatten

Oavsett om det är den dagliga rengöringsrutinen eller en mer djupgående behandling så bör du alltid avsluta din rengöringen med ansiktsvatten för att återställa hudens pH-värde och sluta porerna.

Föllinges Aloe Vera Face Toner är ett användbart ansiktsvatten som med fördel kan användas inte bara till den dagliga ansiktsregimen utan även till andra små hudproblem. Aloe vera har en läkande och lugnande inverkan på huden och används på bl.a brännskador. Föllinges Neroli Face Toner är utmärkt till mogen, torr och känslig hy. Tar bort det sista av rengöringen och eventuella produkter. Nerolivatten ger ansiktet en fräsch lyster.

Applicera ansiktsvatten med bomullsrondell i ansikte och hals efter rengöring och borttagande av ansiktsmask. Ansiktsvatten återställer hudens pH-värde samtidigt som den verkar uppfriskande, sammandragande och fuktighetsgivande efter föregående behandlingar.

Foto av Stina Sandsjö