Hudvårdsrutin: använd rätt ansiktscreme för hudens återhämtning

Huden i ansiktet är en av de synligaste delarna på vår kropp; därför är många av oss också måna om att hyn ska se frisk och välmående ut. En bra hudvårdsrutin börjar alltid med bra rengöring, som vi skrev om här. Efter rengöringen krävs tillsatt näring för hudens återhämtning. Med en bra ansiktscreme kan du till och med smörja bort små torrhetsrynkor.

En ansiktscreme används i ansiktet och på halsen för att återfukta huden och ge den näring, samtidigt som den skyddar huden mot yttre påfrestningar som luftföroreningar, solljus, temperaturväxlingar och pigment i makeup.

Tänk på att din hy förändras. Den produkt du använt i flera år kanske inte är den optimala idag. Beroende på årstid, ålder och hudtyp kan behovet av omhändertagande skifta. Om vintern behöver vi ofta fetare, mer fuktgivande ansiktscremer, medan behovet kanske inte är lika stort om sommaren när det är fuktigare luft ute.

HITTA EN VÅRDANDE ANSIKTSCREME SOM PASSAR DIN HUDTYP

Med en fuktgivande och vårdande ansiktscreme säkerställer du hudens välmående. Vid torr och normal hud rekommenderas vår lättapplicerade Moisturising Face Cream som är baserad på Aloe vera och kan användas dag som kväll. Den återfuktar och skyddar ditt känsliga ansikte. Cremen tillför näring och binder fukten i huden. Till den som är känslig mot starka dofter rekommenderas vår Neutral Face Cream, en oparfymerad mjukgörande och fuktgivande ansiktscreme som tillför din hud både fett och fukt. För lite mognare hy eller väldigt torr hy rekommenderas vår Repairing Face Cream som innehåller växtextrakter som vid kliniska undersökningar visat sig ge klart synbara resultat i hudens elasticitet. Cremen har en utslätande effekt och motverkar hudens åldrande. För mognare hy med synbara ålderstecken rekommenderas vår Nourishing Face Cream som tillför näringsrika och stimulerande oljor och fetter till din hy. Cremen stimulerar och stödjer cellernas återuppbyggnad samt ökar hudens motståndskraft mot klimat- och miljöpåverkan.

ANVÄND EN ANSIKTSCREME MED VITAMIN A FÖR EN CELLFÖRYNGRANDE EFFEKT

Forskning bedrivs kontinuerligt på A-vitaminets verkan på huden och resultaten är entydiga. A-vitaminet understödjer hudens reparations-förmåga. Cremen innehåller också E-vitamin som är en kraftfull antioxidant. Mjukgörande och återfuktande A-vitamincreme har också traditionellt använts vid eksem, blöjutslag, psoriasis, oförklarlig klåda och rynkor. Vår Vitamin A Cream är mjukgörande, närande och fuktighetsbevarande, och anpassad till den hud som behöver mer näring och stöd med cellföryngringen. 

Applicera DIN ansiktscreme direkt efter ansiktsvattnet

Du bör avsluta din rengöringsrutin med ansiktsvatten för att återställa hudens naturliga Ph-balans. Applicera därefter gärna cremen innan huden hunnit torka helt. På det sättet följer den extra fukten med cremen ner i huden.

Använd en ansiktsmask för extra näring

Använd en fuktgivande ansiktsmask 1-2 gånger i veckan på rengjord hud i ansiktet och på halsen. Låt sitta 15-20 minuter. Tas sedan bort med ljummet vatten och efterföljande ansiktsvatten.

VID Väldigt torr hy – Behåll den fuktgivande ansiktsmasken på ÖVER natten

På natten återhämtar huden sig och repareras. När huden behöver en extra stor portion fukt kan vår fuktgivande ansiktsmask appliceras innan man går och lägger sig och sedan sitta kvar hela natten. På morgonen tvättar man bort den med ljummet vatten.

ANVÄND EN ANSIKTSOLJA UNDER CREMEN OM VINTERN OCH NATTEN

Vissa tider på dygnet har vår hy ett extra stort behov av att återfuktas. Det kan också vara skönt och vara särskilt behövligt på vintern när torr och kall luft gör huden extra torr och livlös. Ett alternativ till att köpa flera olika ansiktscremer för olika behov är att istället införskaffa en ansiktsolja. Ansiktsoljan kan blandas ut tillsammans med en av ansiktscremerna för att göra de fetare och mer näringsgivande när din hy behöver det. Läs mer: Fördelarna med att använda ansiktsoljor

[Fotot ovan är taget av Stina Sandsjö.]